JURINM KOBASICAMA NAJVEĆI TROFEJ ZA NAJBOLJE KOBASICE U LOVAČKOM DRUŠTVU L.D. HVIDR-a „VUK“ GENERALSKI STOL
Pobjednik petog natjecanja u pravljenju domaćih i divljih kobasica od divljačine koje je organizirano u Lovačkom domu a organiziralo ga je Lovačko društvo HVIDR-a „VUK“ Generalski Stol pobjednik je Predsjednik društva Juraj Škrtić koji je za svoje kobasice od Jelena i od domaće svinje pobijedio u svim kategorijama. Lovci na inicijativu svoga predsjednika Juraja Škrtića lovci ove po svemu uzorne lovačke družine na opće oduševljenje sviju mještana općine Bosiljevo upriličili su petu kobasijadu, na koji su ocijenili slasne domaće kobasice, i salame od vepra i jelena. Posebno su istaknuli da je divljačina stečena u njihovom lovištu IV/124 „RAVNO“.
Stručni žiri stručnjaka za pravljene vrhunski kobasica i različiti delicija od kobasica bili su u sastavu: Željko Perušić predsjednik komisije, Branko Marjanović član, Velimir Butorajac član i Ivan Škrtić član nisu imali niti malo lak zadatak. Nakon dugotrajnog vijećanja najbolji u pravljenu kobasica u kategoriju Jelen proglašen je predsjednik društva i vrsni lovac kobasičar Juraj Škrtić, na drugo mjesto se plasirao Miro Ćurković dok je treći bio Matija Škrtić. U kategoriji domaćih kobasica pobjednik je bio Juraj Škrtić a drugi je bio Ivan Mateša a treće mjesto zauzeo je Stjepan Markušić. U kategoriji divlja svinja prvo mjesto je osvojio Stjepan Markušić, drugi je bio Juraj Škrtić a treće mjesto zauzeo je Josip Slunjski. Kako kaže pobjednik Juraj Škrtić za izradu dobrih kobasica najbitnije je izbor dobroga mesa od buta divljači i to dobro očišćeno bez žilica u mesu, odnosno moraju biti kvalitetni začini i starost odstrijeljene divljači, naglašava apsolutni pobjednik Juraj Škrtić, što je divljač mlađa kvaliteta je bolja, a bitno je i samo dimljenje par puta na dan, nekih dva tjedna, ako je vrijeme hladnije treba dimiti i manje. Apsolutnom pobjedniku Juraju Škrtiću pripao je specijalni pokal s likom božice Dijane.
Osim ocjenjivanja kobasica vrijedni članovi Lovačkoga Društva HVIDR-a „VUK“ Generalski Stol po velikom snijegu unosili smo raznoliku hranu da bi divljač mogla preživjeti ovaj veliki snijeg u lovištu IV/124 „RAVNO“, ne samo to, u potpunosti smo se posvetili proboju snijega do hranilica. I na kraju našega truda smo uspjeli probiti se do svakoga kutka našega lovišta na zadovoljstva divljači i lovne etike.
Dobra kob!